Viti 2017  
Nr. Aktivitete Data Përshkrimi
1 Homazhe për Brigadën Sulmuese 6 26 Janar Bëhen homazhe për dëshmorët e luftës.
2 7-8 Marsi 7-8 mars Zhvillohet një koncert në qëndër të qytetit me fëmijët e shkollave.
3 Dita e Verës 14 mars Bëhet një panair me produktet tradicionale të Përmetit.
4 Celja e Sezonit Turistik 22 prill Promovohen produktet tipike artizanale dhe të kulinarisë. Aktiviteti mbyllet me një koncert në qëndër të qytetit.
5 Dita e Dëshmorëve 5 maj Zhvillohen homazhe tek Varrezat e Dëshmorëve.
6 Dita Naimiane 25 maj Zhvillohet një mbrëmje poetike me shkrimtarë dhe festë letrare me fëmijët e shkollave.
7 Përmeti Multikulturor 28-30 maj Koncert me grupet folklorike nga vendi dhe diaspora.
8 Festa Përmetare 12-13 gusht Zhvillohet koncert tek sheshi i qytetit me grupin e sazeve, këngëtarë të ftuar dhe me videoprojektor shfaqen video për Përmetin.

 

9 Dita e Clirimit të Përmetit 13 Shtator Zhvillohen homazhe dhe bëhet një takim me veteranët.
10 Dita e Trashëgimisë kulturore 29 Shtator Tek holli i Qëndrës Kulturore shfaqen me videoprojektor momumentet e kulturës të Përmetit.  Zhvillohen improvizime të gërmimeve arkeologjike me fëmijët e shkollave.
11 Forumi Ndërkombëtar për zhvillimin e qëndrueshëm të rajonit të Luginës së Vjosës! 13 Tetor Diskutohet për potencialet, problematikat dhe zgjidhjet e mundshme që paraqet Rajoni i përshkruar nga lumi Vjosa. Marrin pjesë kryebashkiakët e Bashkive që përshkrohen nga Lumi Vjosa dhe përfaqësues të ministrive, agjensive qëndrore dhe OJF.
12 Takohemi për një libër 1-3 Nëntor Lexim i librave nga fëmijët në kuadër të politikave nxitëse të leximit.
13 Festat e 28-29 Nëntorit 28-29 Nëntor Zhvillohet një koncert me fëmijët në qëndër të qytetit dhe bëhen homazhe tek varrezat e dëshmorëve.
14 Festat e Fundvitit 20-25 Dhjetor Mbrëmje muzikore- letrare dhe koncert me fëmijët e shkollave me rastin e festave të Fundvitit.