Shtëpia e vëllezërve Frashëri

Vëllezërit Frashëri, Abdyli, Naimi dhe Samiu përbëjnë trinomin e veçantë të historisë, kulturës dhe letërsisë shqiptare. Kontributi që këta tre frashëriotë i kanë dhënë kombit e Atdheut pa dyshim se është kontributi më i çmuar dhe më i rëndësishëm i kohës së Rilindjes Kombëtare Shqiptare.

Read more

Ujërat termale, Bënjë

Burimet termale të Bënjës janë një fenomen vërtetë i rrallë natyror. Të gjitha burimet kryesore me ujëra termominerale sulfurore ndodhen shumë afër me njëri-tjetrin, në një gjatësi që nuk shkon më shumë se një kilometër dhe të gjitha këto rrethana krijojnë kushte për investime me interes. Ujërat termominerale të Bënjës janë të studiuara nga pikëpamja…

Read more

Kisha e Shën Mërisë

Duke e analizuar në tërësinë e saj, kisha e Shën Mërisë së Kosinës, ka mjaft tipare arkaike. Këto vërehen në ndërtimin planimetrik dhe në ndërtimin e jashtëm, me përpjesëtime të ulëta dhe sipërfaqe të rrafshëta. Por nuk mungojnë përpjekjet për të kapërcyer këto vështirësi, siç janë përpunimi dekorativ plastik i mureve të nikeve (tambur, frontone,…

Read more

Festivali i luleve

Permeti cel siparin e te parit festival kombetar te luleve . Dhe me te drejte krenohet , zyrtarisht eshte qyteti me i gjelberuar ne Shqiperi ! Ka me shume peme , lule dhe siperfaqe te gjelberuara ne raport me numrin e banoreve . Miresevini ne Permetin e bukur te bekuar nga natyra ! Ky festival…

Read more