Fondacioni “ Niko Gjika “ me Kryetar të Bordit Drejtues intelektualin dhe biznesmenin Z.Vasil Gjika, vendosi të stimulojë financiarisht në Shumën 5 milionë lekë (të vjetra) çdo vit, mësuesit dhe nxënësit Përmetarë të spikatur në fushën e arsimit. Përzgjedhja e fituesve u bë nga komuniteti i arsimit, sipas procedurave të përcaktuara nga Bashkia dhe Fondacioni. Çmimet u shpërndanë më 20.04.2019 në ambjentet e Qendrës MultiFunksionale Përmet dhe fituan personat e mëposhtem:
1. Z.Spiro Dhame , u vleresua me çmimin “ Mesuesi Ynë” me motivacionin : Për punë me përkushtim ndër vite, për arsimimin dhe edukimin e fëmijëve dhe të rinjve duke lënë mbresa të pashlyeshme nder ta dhe opinionin publik qytetar. 
2. Z. Astrit Arizi, u vleresua me çmimin “Drita e Dijes” me motivacionin : Për angazhimin ne dhenien e njohurive 
me nivel te larte profesional , shkencor dhe pedagogjik , duke krijuar breza te dalluar nxenesish qe kane shkelqyer ne olimpiada kombetare dhe ballkanike.Gëzon respekt në kolegë dhe opinionin publik qytetar. 
3. Znj.Miranda Habili ,u vleresua me çmimin “Fjalët e Qiririt” me motivacionin : E dalluar ne perkushtimin dhe devotshmerine e saj per ushtrimin e detyres se mesueses duke krijuar breza te tere nxenesish te shkelqyer, te cilet sot edhe pse jane prinder dhe profesioniste te suksesshem mbajne marredhenie te ngushta me mesuesen e tyre. Gezon respektin e kolegeve dhe komunitetit ne teresi per figuren e saj te larte qe deshmon si mesuese dhe drejtuese. 
4. Çmimi “Lulet e Veres” iu dha :
Nxeneses se klases se IX, shkolla “Nonda Bulka “Kledina Krenar Hamataj me note mesatare 10 duke vijuar traditen ekselente te shume viteve shkollore te meparshme.
Nxeneses Fotjona Klement Carka , nxenese e klases IX ne shkollen 9-vjecare “Kamber Benja ” Kelcyre , me note mesatare 10.
Nxeneses Eva Arian Rrumbullaku , nxenese e vitit te trete, ne gjimnazin “Sejfulla Maleshova” Kelcyre , me nota ekselente.
Nxeneses Alba Aleko Thanasi , nxenese e vitit te trete ne gjimnazin publik “Sami Frasheri” Permet , me note mesatare 10 duke vijuar traditen ekselente te shume viteve shkollore te meparshme. 
Nxenesit Bjoni Astrit Merkuri , nxenes i vitit te trete ne gjimnazin publik “Sami Frasheri” Permet me note mesatare 10.
5. Studentit Joan Janku , student në Universitetin Politeknik i Tiranes dega Inxhinieri Informatike, Burse Studimi me motivacion : Per rezultate te shkelqyera në perfundimin e shkollës se mesme ne te gjitha lendet dhe vecanerisht ne maturën shteterore , duke shprehur formim cilesor, profesional si dhe sjellje shembullore qytetare e figure të paster morale.

Bashkia Permet dhe Keshilli i Bashkise shpreh falenderime te vecanta për këtë gjest fisnik te familjes Gjika dhe i siguron ata se do jene gjithmone te gatshëm për te bashkëpunuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment